Så kommer du igång med träningen

Det är inte alltid lätt att börja träna. Men genom att boka in dina träningspass i kalendern och hitta en eller flera träningsformer som du gillar ökar du chanserna att träningen ska bli av.

När träningen ska bli en del av ditt nya hälsosamma jag finns det några bra tips för att du ska komma igång. I början är det bäst att ha några fasta dagar då du tränar. Boka in vad du ska träna och vid vilken tidpunkt kommande vecka redan på söndagen för att öka chanserna att träningen ska bli av. Det är även en bra idé att inte gå ut för hårt. Börja med ett eller två pass i veckan om du inte tränat tidigare och öka på efter några veckor. Då kan du göra träningen till en naturlig del av ditt liv.

Sätt upp träningsmål

Det är även viktigt att du tränar för din egen skull. Undvik att jämföra dig med andra. Utför även träning som du gillar, då kommer träningen bli roligare och inte lika betungande. För att bli motiverad att hålla i träningen kan du sätta upp ett mål med delmål på vägen. Glöm inte att fira varje mål som du uppnår.